Home > Nieuws

Column: een blik door de (oranje) bril van Jan-Anne

test
Werkman de Jong


Of je nou een bril draagt, lenzen in hebt of helemaal geen hulpmiddelen nodig hebt om scherp te kunnen zien; we kijken allemaal op onze eigen manier tegen dingen aan. In deze korte column nemen we jullie mee in een onderwerp bekeken door een specifieke bril van één van onze collega’s. Deze keer onze trainer Jan-Anne van Ginkel, die zijn oranje bril op zet.

Met optimisme naar de wereld kijken, zeker in deze tijd.

Met 17,28 miljoen bondscoaches in deze periode, kijk ik met veel interesse naar hoe we een EK beleven. De één pessimistisch, de ander kritisch en een enkeling ongeïnteresseerd. Weer iemand anders geniet vooral van de gezelligheid, niet belemmerd door enig verstand van het spelletje. En je hebt de optimisten. Tot die laatste groep schaar ik me. Een eindtoernooi gaat voor mij steevast gepaard met (misschien wel) ongenuanceerd optimisme en saamhorigheid. Want we hebben toch in elke linie een wereldtopper? Waarom zou het niét ons EK kunnen worden…..

Als trainer kijk ik ook naar de man aan het roer. Frank de Boer die vanaf moment één al is afgeschreven door een groot deel van de 17,28 miljoen bondscoaches. Met ongemakkelijk en onhandig gedrag als gevolg, onder een enorm vergrootglas. Ook ik heb er overigens echt wel eens met een andere bril naar gekeken. Maar met mijn oranjebril op zie ik nu een ontspannen coach die weet wat hij doet. En met die bril op mijn neus blijf ik in een stunt of in ieder geval op een onvergetelijke eindronde geloven. En zo niet? Dan heeft het in ieder geval voor veel saamhorigheid en gezelligheid gezorgd. Onze koning TOTO Niek blijft tot en met 11 juli sowieso de te kloppen man.

Even los van het EK: Met veel optimisme kijk ik naar het heden. We kunnen en mogen steeds meer. Ik heb de eerste live trainingen er al weer op zitten met collega’s en klanten. Heerlijk! We hebben leuke plannen en nodigen iedereen uit die weer wat leuks EN leerzaams met zijn team wil doen, contact met ons op te nemen. De oranjebril vervang ik dan vermoedelijk wel voor mijn gewone bril, maar ik beloof dat ik mijn optimisme en desgewenst opportunisme in mijn (oranje) trainingskoffer meeneem!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af

Samenwerken met Werkmandejong?

Neem dan contact met ons op.

Contact - Werkmandejong
Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close