Home > Nieuws

Professional André over zijn master Controlling: ''Doordat ik praktijkervaring heb, kan ik bepaalde theorieën beter plaatsen''

test
Werkman de Jong


Met een bachelordiploma op zak ben je in principe klaar om te gaan werken, maar je kunt ook nog een master volgen. André combineert zijn baan bij Werkmandejong met een deeltijd master Controlling aan Nyenrode. We spraken met hem over hoe werken en studeren hem bevalt.

Voordat André bij Werkmandejong begon, had hij er al wat studiejaren opzitten: "Na het vmbo ben ik doorgestroomd naar het mbo en heb vervolgens mijn hbo Bedrijfseconomie behaald. Ik was het leren wel even zat en wilde de praktijk in. Na een jaar fulltime werken wilde ik me verder ontwikkelen en ben ik me gaan oriënteren op een master."

Het volgen van een master naast je baan vraagt veel planningsvaardigheden, discipline en flexibiliteit, vertelt André: "Soms moet ik offers brengen. Als ik tentamens heb, kan ik niet altijd met vrienden een drankje doen, maar dan sluit ik me op om te leren."

Ondanks dat het veel van André vraagt, heeft het volgen van een master veel voordelen: "Doordat ik praktijkervaring heb, kan ik bepaalde theorieën beter plaatsen. Dat maakt het leren makkelijker. Ook kan ik bepaalde theorieën meteen in de praktijk toepassen. Dit zorgt ervoor dat ik mijn hoofd boven het maaiveld kan uitsteken."

Een master heeft niet alleen voordelen in zijn werk nu, maar biedt ook meer toekomstperspectief, vertelt hij: "Voor de zwaardere functies binnen grotere organisaties is vaak een wo-diploma nodig. Als ik het vergelijk met mijn vorige studies, is een master breder en leer je abstract denken, waardoor je een betere sparringpartner bent."

Als controller moet je goed kunnen samenwerken, een positieve instelling hebben en invloed kunnen uitoefenen. Benieuwd hoe jij scoort op jouw soft skills? 

Doe de persoonlijkheidstest

 

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af

Samenwerken met Werkmandejong?

Neem dan contact met ons op.

Contact - Werkmandejong
Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close