Home > Nieuws

Werkmandejong nummer 2 Best Workplace 2020!

test
Werkman de Jong
Categorieën: Nieuws


Wat doe je als je organisatie 15 jaar bestaat, je ook nog eens wordt uitgeroepen tot nummer 2 Best Workplace in Nederland? Juist! Feest vieren. Zowel met onze ruim 80 collega’s als onze gewaardeerde klanten. Maar dat liep dit jaar net even anders...

Werkmandejong Nr. 2 Best Workplace
In plaats van een grootschalig event, werd op 16 juni via een live-event op Zoom door Great Place To Work de ranglijst van Best Workplaces bekend gemaakt. Na vorig jaar als hoogste nieuwe binnenkomer op de vierde plek te zijn geëindigd, lag de lat hoog. Vol spanning zaten we met alle collega’s de livestream te bekijken om te horen wat onze ranking dit jaar zou zijn. Onze verwachtingen werden overtroffen! We zijn twee plaatsen gestegen en daarmee op de tweede positie geëindigd als Best Workplace in de categorie mid-size companies binnen Nederland. Een geweldig resultaat waar we waanzinnig trots op zijn!

De meerwaarde van medewerkerswaarde
Voor ons staat het creëren van medewerkerswaarde altijd bovenaan de prioriteitenlijst, de crisisperiode heeft hier geen verandering in gebracht. Wel hebben we hierbij andere prioriteiten gesteld. Bas de Jong: “Vanaf het eerste moment hebben we direct onze focus gelegd op het bieden van zoveel mogelijk zekerheid aan alle Werkmandejongers. Even geen personeelsbijeenkomsten, interne trainingen, weekend weg en verjaardagslunches. Maar wel nóg meer aandacht voor structurele communicatie en openheid.  En niet te vergeten: saamhorigheid door middel van creatieve activiteiten via digitale wegen. In dit soort tijden komt sterk naar voren hoe belangrijk het is om met elkaar verbonden te blijven. We zijn als organisatie ontzettend trots op de betrokkenheid, flexibiliteit en creativiteit van alle collega’s.”

Frustrerend luxeprobleem
Noem het ouderwets, maar wij zitten toch liever met elkaar om tafel dan voor de webcam. Zeker dit soort mijlpalen willen we met elkaar vieren op onze inmiddels beruchte eigen-wijze, die kortgeleden nog heel normaal was. In deze tijden is dit natuurlijk een luxeprobleem, en staat dit in schril contract met de dagelijkse realiteit voor veel mensen en bedrijven. Maar wanneer het weer kan gaan we de gezamenlijke vieringsmomenten ongetwijfeld extra waarderen. Want zoals het spreekwoord luidt: wat in het vat zit, verzuurt niet!

Waarom wij samenwerken met Great Place to Work
Bij Werkmandejong hebben we vanuit onze organisatievisie een sterke focus op het creëren van medewerkerswaarde. Great Place to Work biedt ons de mogelijkheid om dit op een objectieve manier te kunnen meten. Zij helpt ons en wereldwijd 6.000 andere organisaties op weg naar goed werkgeverschap en bekijkt dit vanuit twee perspectieven: de medewerkers én de organisatie. Zij analyseert het werkgeversbeleid en maakt ook de verdiepingsslag door bij medewerkers te onderzoeken hoe zij dit beleid ervaren. Dat is de reden dat we de keuze hebben gemaakt voor Great Place To Work. Medewerkerswaarde loopt als een rode draad door onze dienstverlening, aangezien deze volledig is gericht op het belangrijkste kapitaal van de meeste organisaties: haar mensen. Jan Werkman: “Tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten en kandidaten. We zeggen niet voor niets: onze mensen maken het verschil!”

Lees meer over Great Place to Work binnen Werkmandejong

Of bezoek de website van Great Place to Work.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af

Samenwerken met Werkmandejong?

Neem dan contact met ons op.

Contact - Werkmandejong
Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close