Home > Nieuws

Professional Lisa aan het woord: ''Ik heb ontdekt dat ik me wil richten op de mensen en minder op de inhoud''

test
Werkman de Jong


Na haar studie Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness startte Lisa (24) in augustus 2021 bij Werkmandejong. Als process & business professional heeft ze in de afgelopen twee jaar verschillende opdrachten uitgevoerd. Ze vertelt over haar ervaringen in het traineeship en welke inzichten het haar heeft opgeleverd. 

De start van haar carrière

‘’Na mijn studie wist ik niet precies wat ik wilde doen, maar ik was zeker dat ik niet verder wilde in de agrarische sector. Toen ik Werkmandejong tegenkwam, besloot ik de cultuurcheck op de website te doen. Ik las daar dingen zoals "nuchter zijn en tegen een geintje kunnen". Dat sprak me aan, omdat ik een sfeer binnen een bedrijf erg belangrijk vind. Ik geloof dat als je je ergens thuis voelt, je een rol langer volhoudt. Dus stuurde ik een e-mail en zo begon het avontuur.’’

Een pittige eerste opdracht

‘’Mijn eerste opdracht was bij ACV op de commerciële binnendienst. Ik kwam terecht in een team waar veel beweging was. Hierdoor moest ik een collega inwerken en werkbeschrijvingen maken. Dit was best uitdagend voor een eerste opdracht, maar ik heb er veel van geleerd. 

Vervolgens ben ik gestart als sales support specialist op de Contract & Tender afdeling bij Mediq, wat uiteindelijk is gesplitst in twee afdelingen. Hieruit is de commerciële binnendienst ontstaan, wat een compleet nieuw team was. In mijn rol werkte ik veel samen met de leidinggevende om het team in te werken. Nadat het team was ingewerkt, kon ik me meer richten op rapportages en de inhoudelijke aspecten van het werk.’’

Nieuwe koers voor de cursusadministratie

‘’Op dit moment werk ik bij CROW als medewerker cursusadministratie. CROW is een kennisplatform voor infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en vervoer. De aanleiding van de opdracht was dat er behoefte aan meer ondersteuning op de afdeling. Ook hier is er enige verandering in het team geweest, waardoor ik ben aangesteld als coördinator van het team. Momenteel bestaat het team voornamelijk uit interimmers. We hebben het hele proces binnen de administratie omgegooid om efficiënter te kunnen werken. 

Tegelijkertijd ben ik ook betrokken geraakt bij een project voor de implementatie van een nieuw cursussysteem. Door de implementatie van het nieuwe cursussysteem zal een groot deel van de administratie geautomatiseerd worden. Vanaf de inschrijving tot aan de start van de opleiding zullen alle mailings geautomatiseerd verlopen. Hoewel er veel inrichtingswerk bij komt kijken, zal het uiteindelijk veel werk besparen voor de afdeling.’’

De belangrijkste lessen uit haar opdrachten

‘’Tijdens deze opdrachten heb ik ontdekt dat ik meer energie krijg van het werken met mensen, dan van het werken aan processen en projecten. Ik vind het geweldig om met een team aan de slag te gaan, zoals ik nu doe in mijn rol als coördinator. 

Ik merk dat ik me meer wil richten op de mensen en minder op de inhoud van het werk. Het geeft me energie als ik een bepaald vertrouwen heb gecreëerd, zodat collega’s naar je toekomen als er iets speelt. Mijn grootste kracht ligt in relatiebeheer en communicatie. Ik kan gemakkelijk een praatje maken en mensen meekrijgen.

Daarnaast heb ik geleerd dat verschillende mensen verschillende communicatiestijlen hebben en dat het belangrijk is om hier rekening mee te houden. Het inzicht dat ik tijdens mijn traineeship heb opgedaan over verschillende MBTI-profielen komt hier goed van pas. 

Tot slot geloof ik dat je je eigen werk leuk moet maken. Zo haal ik de leukste actiepunten uit overleggen en eigen deze taken dan aan mezelf toe.’’

De toekomst van Lisa

''Vanaf volgend jaar wil ik trainingen volgen op het gebied van leiderschap, sales en stakeholdermanagement en ook proberen mijn directheid beter onder controle te krijgen. Zodat ik meer richting leidinggevende- en managementrollen kan gaan.

Tot nu toe is de rode draad in mijn werk voornamelijk inwerktrajecten en herinrichten van processen. Voor de toekomst lijkt het me mooi om te ontdekken of reorganisaties en fusies iets voor mij zijn.’’

Benieuwd wat een traineeship bij Werkmandejong voor jou kan betekenen? Bel of app onze Corporate Recruiter Lara Elbers op 06-51701941! 
 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af

Samenwerken met Werkmandejong?

Neem dan contact met ons op.

Contact - Werkmandejong
Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close