Home > Nieuws

Ook dit jaar #2 Best Workplace van Nederland!

test
Werkman de Jong


Voor het derde jaar op rij werken we samen met Great Place to Work (GPTW). En voor de derde keer brak er een spannende periode aan. Want ondanks dat we de uitkomsten vooral gebruiken om onze organisatie nog beter aan te laten sluiten op de wensen van onze collega’s; als de ranglijst bekend wordt gemaakt, willen we toch wel graag winnen. Zo zijn we dan ook weer. Na onze eerste deelname als hoogste nieuwe binnenkomer op de vierde plek te eindigen en vorig jaar zelfs met een tweede plek op het podium te staan, waren de verwachtingen hoog gespannen!

Afgelopen dinsdag (8 juni) was het moment van de uitslag aangebroken. Tijdens een live event werd de ranking bekend gemaakt. En…… ook dit jaar mogen we ons de op-een-na Beste Workplace van Nederland noemen in de categorie medium sized companies!

Nog even een korte uitleg
Great Place to Work Nederland onderzoekt het vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Het werkgeversbeleid van deelnemende organisaties wordt vanuit twee kanten in kaart gebracht: elke organisatie beschrijft in de Culture Audit* haar beleid op een aantal vastgestelde thema’s. Aan de andere kant vullen alle medewerkers de Trust Index in; een uitgebreide vragenlijst om te toetsen of het beschreven beleid ook zo wordt ervaren door de mensen waar het voor bedoeld is. Van alle gecertificeerde organisaties mogen de tien hoogst scorende deelnemers zich Best Workplace noemen.

Kameraadschap
Kameraadschap staat binnen GPTW voor de mate waarin mensen volledig zichzelf kunnen zijn en een gevoel van familiesfeer en teamgeest ervaren. Het is een van de hoofdonderdelen van GPTW waar we traditiegetrouw zeer hoog op scoren. Aangezien de meerderheid van onze collega’s normaal gesproken op locatie bij klanten werkt en we elkaar dus niet dagelijks op de werkvloer zien, investeren we veel in sociale activiteiten. Variërend van een barbecue, visieavond, borrels en sportieve activiteiten tot wintersportweekenden aan toe. Maar wat is de impact als al deze zaken die als een rode draad door onze bedrijfscultuur lopen ineens noodgedwongen niet meer mogelijk zijn?

Ouderwets vieringsmoment
Ondanks dat er veel creatieve initiatieven werden ondernomen om elkaar via diverse digitale activiteiten te zien en spreken, waren we toch erg benieuwd of de hoge waardering van de mate van kameraadschap stand zou houden. En natuurlijk ook wat de impact van dit bewogen jaar op de andere aspecten zou zijn. Natuurlijk hadden we liever de gouden plak in ontvangst genomen, maar zeker gezien het jaar dat achter ons ligt, zijn we enorm trots met de evenaring van het resultaat van vorig jaar én het vasthouden van de hoge mate van kameraadschap. Gelukkig ziet het er naar uit dat we dit snel weer op de ouderwetse manier kunnen gaan vieren!

 

* Ben je benieuwd naar onze Culture Audit? Laat je gegevens achter en wij sturen je het digitale magazine toe!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af

Samenwerken met Werkmandejong?

Neem dan contact met ons op.

Contact - Werkmandejong
Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close