Home > Nieuws

Een vak apart. Een mooi en complex vak. Ons vak.

test
Werkman de Jong
Categorieën: Nieuws


Weet je nog? Dat legendarische winnende doelpunt van Dennis Bergkamp in de kwartfinale van het WK in 1998 tegen Argentinië? Een hoogstandje van Dennis Bergkamp en wat ons betreft een van de mooiste oranje goals ooit. Maar de voorzet van Frank de Boer die aan het doelpunt vooraf ging is ook om in te lijsten en precies op maat. De moraal van dit verhaal ligt dan ook voor de hand: 1 + 1 = 3.

Succesfactoren
Wie ons kent, weet dat we van sport houden. Ken je ons nog niet, dan merk je dat waarschijnlijk snel genoeg. Niet alleen om te kijken, maar ook om te beoefenen. Meerdere collega’s hebben hun sport op topniveau beoefend, met de Olympische Spelen als hoogtepunt. We maken dan ook graag de vergelijking tussen succesfactoren in sportteams en teams op de werkvloer. Wij geloven er sterk in dat een team pas een team is als de individuen elkaar goed aanvullen, er wederzijds vertrouwen heerst, iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft en bereid is om hard te werken om dat doel te behalen. Plezier is daarbij een randvoorwaarde.

Het ideale team
Het aan boord halen van die ene succesvolle coach die bij een andere club alle prijzen in de wacht heeft gesleept, is niet automatisch een garantie voor succes. De beste spitsen ter wereld opstellen en bezuinigen op je verdediging geeft waarschijnlijk hetzelfde resultaat als water naar de zee dragen. Tot zo ver geen verrassingen. Toch? Maar waarom zien we dit op de werkvloer dan toch vaak gebeuren? Accountmanagers die collega’s als concurrent zien, teams vol creatievelingen die weinig zaken ook echt afronden, vergaderingen die blijven hangen in discussies over details en eindigen zonder besluit, teams die elkaar niet begrijpen en langs elkaar heen werken of een manager zonder draagvlak. 

Heb je er weleens over nagedacht welke vaardigheden en eigenschappen jij nodig hebt om je ideale team samen te stellen? Welke coach de juiste snaar bij zijn team weet te raken en welke aanvoerder de strategie het beste in de praktijk weet te brengen als de wedstrijd eenmaal is begonnen?

Vak apart
Gelukkig gaat dit vaak goed. Maar in de praktijk zien we ook vaak dat bij de werving van een nieuwe collega de “harde criteria” de boventoon voeren. Een specifieke opleidingsrichting, ervaring in een vergelijkbare functie, systeemkennis, etc. We zullen het belang van vakspecifieke kennis zeker niet onderwaarderen, maar wij zijn er van overtuigd dat dit pas echt tot zijn recht komt wanneer de basis goed is. Een basis die gevormd wordt door een match op de “zachte criteria”, passend binnen het team, waarbij ambities en persoonlijkheid een belangrijke rol spelen. En ja, die zijn lastiger boven water te krijgen dan tastbare zaken zoals een diploma. Een vak apart dus. Een mooi en complex vak. Ons vak.

Op dat vak hebben wij een duidelijke visie waarmee we mensen en organisaties vooruit helpen. Een van die organisaties is Riedel in Ede, toonaangevend producent van verschillende bekende vruchtendranken zoals Appelsientje, DubbelFrisss, CoolBest, Taksi en Extran.

Jacqueline Kroon, HR Manager bij Riedel:

"Wij werken regelmatig met Werkmandejong samen voor zowel tijdelijke interim ondersteuning als vaste invulling van voornamelijk Finance vacatures. Werkmandejong verdiept zich in het bedrijf en de cultuur. Zij kunnen dit daarom als geen ander overdragen aan kandidaten en dat zorgt ervoor dat er een goede match is."


Wil je ook kennismaken met onze visie op het vak? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend gesprek over hoe we kunnen helpen met de samenstelling van jullie team? Bram van der Linden helpt je graag verder.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af

Samenwerken met Werkmandejong?

Neem dan contact met ons op.

Contact - Werkmandejong
Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close