Home > Nieuws

In gesprek met fieldmanager Mila: ''Ik begrijp goed hoe het is om telkens in een nieuwe rol te starten''

test
Werkman de Jong


Fieldmanager Mila heeft een achtergrond in finance & control en gaf haar carrière begin dit jaar een nieuwe richting. Ze krijgt energie van leidinggeven en het coachen van medewerkers, iets wat ze miste in haar eerdere functies. We gingen met haar in gesprek over hoe de overstap haar bevalt.


Start van haar carrière

Na haar studie Bedrijfskunde MER rolde Mila de detacheringswereld in: "Na mijn afstuderen ben ik bij een detacheringsbureau binnengekomen. Daar heb ik diverse opdrachten gedaan in PMO (Project Management Office). Door het vele reizen koos ik ervoor om hier mee te stoppen. Ik kwam terecht op de Master Data afdeling van FrieslandCampina. Dit was totaal iets anders, maar het data-gedreven werken sprak mij heel erg aan."

Finance wereld ontdekken

Mila wilde haar financiële kennis uitbreiden en volgde een opleiding Cashmanagement. Vervolgens maakte ze de stap naar de finance wereld: "Ik mocht bij Riedel als financial controller aan de slag. Na een tijdje maakte ik intern de overstap naar business control. Later besloot ik mijn horizon te verbreden en stapte ik over naar een controllersfunctie binnen de overheid. Toen ik met Werkmandejong in contact kwam, wilde ik ontdekken of een rol als interim controller bij mij past. Mijn eerste interim opdracht was als controller bij Lovink. Daar kreeg ik een team onder mijn hoede, maar kreeg ik niet de volledige zeggenschap en miste het begeleiden op persoonlijk vlak."


Fieldmanager geworden

Begin dit jaar ontdekte ze dat ze veel energie krijgt van leidinggeven en het coachen van medewerkers, iets wat ze binnen finance & control miste: "Ik maakte deze wens kenbaar bij mijn fieldmanager en gaf aan dat ik graag meer opdrachten als interimmanager wilde uitvoeren. Op dat moment stond de vacature van fieldmanager open, waarin het aspect van coachen sterk naar voren komt."


Eerste ervaringen als fieldmanager

Nu ze in haar nieuwe functie aan de slag is, ervaart Mila een totaal andere werkomgeving dan die van finance: "In de rol van fieldmanager ben je heel vrij om je werk in te delen. Je week loopt dan totaal anders dan je van tevoren denkt. De commerciële kant was in mijn eerdere werkervaring nog niet naar voren gekomen. Ik leer in deze rol onwijs veel nieuwe dingen, wat wel heel leuk is, maar ook wel weer even schakelen. Het is soms ook wel lekker om een gestructureerde werkweek te hebben."


Ervaring als toegevoegde waarde

Als fieldmanager ziet Mila situaties waarin zowel starters als ervaren professionals onzeker zijn over hun bijdrage aan de organisatie en de keuzes die ze moeten maken: "Doordat ik verschillende organisaties heb gezien, begrijp ik goed hoe het is om telkens in een nieuwe rol te starten. Ik wil anderen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen zodat ze bewuste keuzes maken voor hun persoonlijke ontwikkeling. Wat ik zelf als prettig heb ervaren is dat managers doorvragen. Er niet vanuit gaan dat het goed gaat met iemand als diegene dat zegt. En wat ik belangrijk vind is eerlijk en transparant communiceren. Soms is dat een vervelende boodschap, maar eerlijkheid duurt het langst."


Benieuwd wat een traineeship bij Werkmandejong voor jou kan betekenen? Bel of app onze Corporate Recruiter Lara Elbers op 06-51701941!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af

Samenwerken met Werkmandejong?

Neem dan contact met ons op.

Contact - Werkmandejong
Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close