Tips voor een sterk cv

Een cv dat altijd garant staat voor succes bestaat helaas niet. Zie het als een gerecht dat bij de ene persoon goed in de smaak zal vallen, maar bij de ander niet snel op het menu zal komen te staan. Smaken verschillen, ook als het om cv's gaat. Er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden en die je kunnen helpen om je kwaliteiten onder de aandacht te brengen van een potentiële werkgever. Tijdens de Masterclass Solliciteren gaan we hier dieper op in, maar we helpen je graag alvast op weg.

  • Realiseer je dat de meeste mensen die een cv beoordelen, deze niet volledig door gaan lezen. Ze scannen je cv op relevante zaken die zij graag willen zien. Denk er dus over na wat de belangrijkste elementen zijn die je wilt benadrukken én relevant zijn voor de functie waar je op solliciteert. En ja, dat betekent dat je je cv voor elke sollicitatie afstemt op de betreffende vacature. Details kunnen het verschil maken tussen een uitnodiging en een afwijzing;
  • Maak je cv niet te lang, niemand gaat 5 pagina's doorlezen. Die krantenwijk op je 15e is wellicht wat overbodig geworden om te benoemen als je toe bent aan die derde stap na je studie. Heb je bij je vorige werkgever een project uitgevoerd dat geweldige resultaten heeft opgeleverd? Benoem dat! De layout van je cv speelt ook een belangrijke rol. Zorg voor een overzichtelijk geheel met duidelijke indeling en tussenkopjes.
  • En het lijkt wellicht overbodig, maar in de praktijk zien we het nog vaak mis gaan: zorg dat er geen taalfouten in je cv staan, zet je meest recente opleiding en werkervaring bovenaan en zorg voor een professioneel e-mailadres. Een foto toevoegen maakt je cv persoonlijker. Maar zorg dan wel voor een professionele en representatieve foto!

Heb je een sterk cv geproduceerd? Een goede test voor je gaat solliciteren is om je cv eens aan iemand te geven die je niet heel goed kent. Vraag hem of haar om 20 seconden naar je cv te kijken, en vraag vervolgens welke informatie er is blijven hangen. Hoor je nu wat je wilt horen? En ja, 20 seconden lijkt kort voor een document waar je zelf veel meer tijd in hebt gestoken. Maar diverse onderzoeken hebben laten zien dat de de beslissing tussen de stapel afwijzen of uitnodigen soms in minder tijd wordt gemaakt...

Download gratis cv templates

We krijgen vaak de vraag waar je cv templates kan vinden. In diverse software zoals MS Office kan je templates vinden. Maar we stellen er graag vier aan je beschikbaar die je naar eigen wens aan kunt passen.

Met deze tips kan je alvast aan de slag met je cv. Maar er komt natuurlijk nog veel meer bij kijken om die nieuwe baan binnen te slepen. Als je graag wat uitgebreider op weg geholpen wilt worden, ben je van harte welkom bij onze dagvullende sollicitatietraining die we maandelijks organiseren.

 

Cv template 1

Cv template 3

Cv template 2

Cv template 4

Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close