Een duurzame en bestendige arbeidsrelatie, daar gaan we voor

Een zorgvuldig recruitmentproces is de basis voor een goede match met een nieuwe collega. Maar succes op de lange termijn gaat nog veel verder.

Recruitment dat verder gaat dan de bemiddeling

Ons doel is om bij te dragen aan het geluk van mensen en organisaties. Dat doen we in eerste instantie door te matchen op ambitie. Dat werkt, maar we gaan graag een stapje verder. Daarom bieden we de mogelijkheid om geplaatste kandidaten een trainingsprogramma van een jaar aan te bieden. Een programma dat in het teken staat van persoonlijke en professionele ontwikkeling waarbij niet alleen de nieuwe collega centraal staat, maar ook zijn of haar manager nauw wordt betrokken. Daarmee ontstaat een samenwerking tussen klant, kandidaat en Werkmandejong die zorgt voor een “zachte landing” én “vliegende start”.

Trainen is geen doel op zich, maar een middel op je doelen te bereiken

Iedereen wil van toegevoegde waarde zijn. Help nieuwe collega’s om het beste van zichzelf te laten zien. Niet alleen inhoudelijk, maar ook persoonlijk en in de samenwerking met collega’s.

Ontwikkeling belangrijk bij keuze voor werkgever

Ontwikkelingsmogelijkheden en trainingen staan bij de meeste mensen in de top 3 van belangrijkste factoren om voor een werkgever te kiezen. Niet elke organisatie heeft hiervoor zelf de middelen, kennis of kunde in huis. Wij helpen graag met een programma dat aansluit op de ambitie van klant en kandidaat.

Een trainingsprogramma waarin zelfinzicht, communicatie en besluitvorming centraal staan

Het jaarprogramma bestaat uit 3 hoofdonderdelen. Deze trainingen worden in groepsvorm gegeven om zo het lerend effect te verhogen door ook andere type “profielen” te ervaren. Juist die interactie zorgt voor bewustwording en het inzien van de meerwaarde van diversiteit in voorkeursgedrag.

Inhoud programma

MBTI profiel vaststelling

De MBTI beschrijft op een positieve en constructieve manier de verschillen tussen persoonlijkheden. Er bestaat geen goed of fout, het draait om zelfinzicht.

Communicatie en MBTI

Effectiever communiceren door bewustwording van je eigen communicatiestijl en het effect hiervan op de ander.

Besluitvorming en MBTI

Toegevoegde waarde van alle elementen van besluitvorming leren inzien en samenwerking met anderen opzoeken om effectiever en daadkrachtiger te worden.

Na evaluatie en afronding diverse mogelijkheden voor vervolgtrainingen

De leidinggevende heeft diverse tips en handvatten voor het goed laten 'landen' en verder begeleiden van de medewerker. De ontwikkeling op zowel functie-inhoud als persoonlijkheid wordt geëvalueerd waar eventuele behoeftes aan vervolgtrajecten in meegenomen kunnen worden.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Bram van der Linden, Manager Recruitment Amersfoort.
Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close