Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Werkmandejong Interim Werkmandejong Uitzenden Werkmandejong Detachering

Vacatures DSV

Logo DSV

In 1976 hebben tien onafhankelijke vervoerders in Denemarken hun handen ineengeslagen om DSV op te richten. Anno 2016 is DSV de vierde grootste logistieke dienstverlener in de wereld. DSV voegt waarde toe aan de volledige logistieke keten van haar klanten, van het transport, opslag en voorraadbeheer tot het verwerken en het inklaren van goederen. Deze internationale organisatie werkt elke dag vanuit kantoren verspreid over 80 landen om ervoor te zorgen dat goederen goed aankomen bij productielijnen, in winkels en bij consumenten over de hele wereld.

Afdeling Customer Service

De divisie Solutions legt zich toe op het ontwerpen, inrichten en managen van logistieke totaalconcepten. De afdeling Customer Service levert hierbinnen een belangrijke bijdrage aan de klanttevredenheid door met de grootste zorg klanten van dienst te zijn.

De afdeling Customer Service bestaat uit 20 medewerkers, aangestuurd door twee Supervisors en één Manager Customer Service. De uitdaging voor deze Supervisors is om, als meewerkend voorman, een hecht team te creëren met als doel de klanten optimaal van dienst zijn. De Manager zal voornamelijk bezig zijn op strategisch niveau met het implementeren van nieuwe werkprocessen en procedures. Dit om een slag te slaan in professionalisering. De afdeling Customer Service opereert vanuit een gloednieuw pand in ’s-Heerenberg, waar drie sites zijn samengevoegd tot één.

Vacatures Customer Service

DSV

Er zijn twee vacatures beschikbaar op de afdeling Customer Service, klik op de links voor het uitgebreide functieprofiel:

Manager Customer Service

Supervisor Customer Service

 

Meer informatie:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stephanie van de Craats of Bram van der Linden via telefoonnummer 0318-687250 of per e-mail: stephanie@werkmandejong.nl / bram@werkmandejong.nl.