Great Place to Work

De kans is groot dat je regelmatig berichten voorbij ziet komen over Great Place to Work en onze ambitie om de nummer 1 positie in Nederland te behalen. Maar wat houdt dit eigenlijk in en waarom hebben wij er voor gekozen om de samenwerking met Great Place to Work aan te gaan? Dat vertellen we je graag!

De basis van een succesvolle organisatie

Bij Werkmandejong zijn we ervan overtuigd dat gelukkige medewerkers met een bevlogen en betrokken instelling de basis vormen van een succesvolle organisatie. We hebben altijd al hard gewerkt om een cultuur te bouwen die dit stimuleert. Maar we zochten naar een handvat om ons HR beleid verder vorm te geven en om te bepalen wat goed gaat en waar ruimte zit voor verbetering. Dat hebben we gevonden bij Great Place to Work (GPTW).

GPTW is een internationaal opererende organisatie met als doel: “Bouwen aan een betere wereld door vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties te vergroten”. Dat wordt zowel vanuit de organisatie als de medewerker bekeken zodat een objectief beeld ontstaat.

Hoe werkt het?

GPTW toetst hoe en hoeveel medewerkerswaarde je als organisatie creëert met werkgeversbeleid dat je aanbiedt. De resultaten hiervan bepalen of je aan de minimum criteria voldoet en als organisatie GPTW-Certified bent. De tien best beoordeelde organisaties mogen een jaar lang de titel ‘Best Workplace’ dragen. Dit wordt beoordeeld aan de hand van twee meetinstrumenten:

  • Medewerkersperspectief: de Trust Index. Alle collega’s ontvangen een vragenlijst met 58 stellingen waarvan de uitkomsten inzicht geven in de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie en worden gecategoriseerd in een vijftal dimensies zoals in de afbeelding weergegeven.
  • Organisatieperspectief: de Culture Audit. Een kwalitatief onderzoek van het werkgeversbeleid. De audit geeft inzicht in de relatieve sterktes en zwaktes binnen negen beleidsterreinen.

Enkele resultaten waar we erg trots op zijn: wat vinden onze collega's?

Wanneer je hier komt werken, wordt ervoor gezorgd dat je je snel welkom voelt. 100%

Management stelt vertrouwen in zijn medewerkers en biedt hen de ruimte om hun functie uit te oefenen
. 100%

Mensen hier vieren speciale gelegenheden
. 100%

Waarom wij meedoen aan GPTW

Inzicht krijgen in de effecten van ons beleid

Werkmandejong wil geluk bevorderen in de organisatie. Een Great Place to Work-traject helpt inzicht te krijgen en te behouden in hoe onze collega's Werkmandejong als werkgever ervaren en hoe dat aansluit op het werkgeversbeleid.

Organisatie cultuur versterken

De organisatiecultuur is gebaseerd op onze visie. Een visie waarvoor elke collega input heeft kunnen geven. Door met collega’s een nog diepere dialoog aan te gaan en samen de resultaten op te volgen willen we het vertrouwen in de organisatie verder laten groeien.

Een sterk werkgeversmerk creëren

Naast de eerder genoemde effecten levert een vermelding van Werkmandejong op de lijst van GPTW certified bedrijven nationale erkenning op als goed werkgever. In tijden van een krappe arbeidsmarkt is dit goed voor onze ‘employer branding’.

De eerste resultaten

2022: Voor de derde keer op rij de tweede positie als Best Medium Workplace van Nederland! 

2021: Opnieuw de tweede positie als Best Medium Workplace van Nederland.

2020: Gestegen naar de tweede positie van de Best Workplaces binnen Nederland!

2019: Vierde plek in de categorie medium-sized companies en daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer. Hierdoor mogen we niet alleen het GPTW-certified label dragen, maar onszelf ook een Best Workplace noemen.

Wil je meer weten?

Esther vertelt je graag meer over Great Place to Work en hoe wij dit instrument inzetten in ons HR beleid.
Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close