Masterclass Solliciteren

Masterclass Solliciteren

"Succesvol solliciteren kun je leren!"

Solliciteren…de brug tussen jou en die ene droombaan. Die brug kan je soms moeiteloos passeren, maar in andere gevallen ook aanvoelen als een spannende hindernis vol onzekerheden. Aan tafel komen bij een potentiële werkgever is al de eerste uitdaging. Jezelf met een onderscheidende motivatiebrief en professioneel CV onderscheiden van de massa sollicitanten. Maar wat als je eenmaal aan tafel zit? Dan heb je maar één kans om jezelf optimaal te presenteren. Er is geen generale repetitie, geen herkansing. Veel mensen hebben moeite om over zichzelf te praten. Over drijfveren, over keuzes die wel of niet gemaakt zijn, over krachten en valkuilen, behaalde successen en leermomenten. Geen dagelijkse gespreksonderwerpen die je even aan de keukentafel oefent. En juist daar helpt onze Masterclass Solliciteren je bij.

 

Voor wie is de masterclass geschikt?

De Masterclass Solliciteren is bedoeld voor iedereen met minimaal MBO/HBO niveau die nu of op termijn gaat solliciteren én aan zijn communicatieve vaardigheden wil werken. Het maakt daarbij niet uit wat je achtergrond of vakgebied is. Of het nu heel lang geleden is dat je voor het laatst een sollicitatiegesprek hebt gevoerd, vaak net de tweede keus bent, of juist moeite hebt om überhaupt die uitnodiging voor een sollicitatiegesprek te ontvangen: We gaan je leren solliciteren en jezelf optimaal presenteren. De belangrijkste voorwaarde die we stellen is dat je vol plezier en enthousiasme aan de slag wil gaan!

"Solliciteren is geen kunstje, maar een kunst. En ook voor solliciteren geldt: oefening baart kunst!"

Wat ga je leren?

Elke deelnemer heeft andere leerdoelen, waardoor geen training hetzelfde is. Maar wat mag je naast je eigen specifieke leerdoelen aan kennis en kunde verwachten na het afronden van de Masterclass Solliciteren? De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Hoe kom je aan tafel?
 • Op gesprek!! En nu…?
  • Voorbereiding;
  • De eerste indruk;
  • Pitch;
  • Non-verbale communicatie;
  • Meta communicatie;
  • Interview methodieken zoals STAR(E);
  • Veel, heel veel praktijkoefeningen!

Iedere deelnemer krijgt na de training een persoonlijk certificaat mee naar huis, aangevuld met een PAP (persoonlijk advies plan) voor als je het straks zelf gaat doen.

Masterclass Solliciteren

Wat mag je van ons verwachten?

Vanuit onze praktijkervaring weten wij als geen ander wat er bij een sollicitatieprocedure komt kijken. Deze kennis en ervaring stellen wij graag beschikbaar om mensen te helpen hun ambities waar te maken. Want wij vinden dat een sollicitatie geen barrière hoort te zijn tussen jou en je ambities. Succesvol solliciteren kun je leren!

Feedback, een open sfeer en veel interactie vormen de kern van onze sollicitatietraining, we werken in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers. Op deze manier kunnen we optimaal aandacht besteden aan jouw leerdoelen die voor aanvang van de training overlegd worden. Een groot gedeelte van de training bestaat uit: oefenen, oefenen, en… oefenen. Er staat een ervaren acteur klaar om diverse situaties met je te oefenen. De trainer zal je van onderbouwde feedback voorzien. Confronterend? Ja, dat kan. Maar leerzaam? Zeker weten! Dat hebben we al bevestigd gekregen van mensen die je zijn voorgegaan, lees onderstaand hun ervaringen.

Praktische informatie

Onze masterclass Solliciteren bestaat uit een dag van 09:00 - 17:00 uur afhankelijk van het aantal deelnemers. 
Voor de masterclass vragen wij een eigen bijdrage van €40,- euro. 

Vanwege de coronamaatregelen komen onze groepstrainingen voorlopig te vervallen. Wanneer we weer op een verantwoorde manier groepstrainingen kunnen verzorgen, zullen we dat hier uiteraard vermelden. Wil je op de hoogte gehouden worden van de eerstvolgende trainingsmogelijkheid? Laat dan je gegevens achter via onderstaande knop "informatie aanvragen", deze mogelijkheid kun je ook gebruiken als je wilt overleggen wat de mogelijkheden zijn. Of bel ons op ons algemene nummer 0318-687250.

Aanmelden Informatie aanvragen

Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close