In gesprek met Finance Consultant Seth Janssen & Field Manager Ruud van der Horst
Verhalen

In gesprek met Seth: “Ik wil waarde toevoegen aan organisaties op het gebied van Finance- en Business Control

Als Finance Consultant bij Werkmandejong combineert Seth Janssen zijn vakspecialistische kennis als Finance- en Business Controller met advies- en projectmanagementvaardigheden.

Seth: “Op dit moment zit ik gedetacheerd bij Translink, maar die opdracht zit er bijna op. En dus ben ik -samen met Werkmandejong- per 1 mei 2024 op zoek naar een nieuwe opdracht. Een klus waarbij ik als gedegen sparringpartner waarde toe kan voegen aan de organisatie. Dus geen dikke adviesrapporten opleveren, maar vooral de organisatie verder helpen naar een volgend level. Met praktische toepassingen op niveau. Want daar haal ik de meeste energie uit.”

In dit interview vertelt Seth over zijn carrière bij Werkmandejong tot nu toe en wat hij zoekt in een volgende opdracht. Maar daarnaast deelt Fieldmanager Ruud van der Horst ook hoe wij Seth helpen bij het verwezenlijken van zijn ambities.

Over Seth Janssen & Ruud van der Horst

Over Seth Janssen & Ruud van der Horst

Seth Janssen

Woont in: Westervoort met zijn vriendin en hond
Opleiding: WO Master Management
Functie: (Financial en Business) Controller
Recente opdrachtgevers: Translink, KlokGroep en BOVAG
Likes: afspreken met vrienden, vakanties (next stop: Nieuw-Zeeland eind ’24), voor mensen barbecueën, motorrijden en sporten.

Ruud van der Horst

Woont in: Ede met zijn vriendin en dochtertje van 1
Opleiding: Commerciële Economie (gecombineerd met een topsportcarrière als waterpoloër)
Functie: Fieldmanager @ Werkmandejong
Likes: waterpolo en lekker (uit)eten

Detachering: jobhoppen onder de vlag van een vast dienstverband

In 2018 kwam Seth voor het eerst in aanraking met Werkmandejong. “Ik werkte hiervoor ook al in de detachering, maar zat toen meer in de bank- en verzekeringssector. Omdat ik terug wilde naar de Finance, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Ik reageerde op een Werving & Selectie vacature bij Werkmandejong, maar tijdens het kennismakingsgesprek kwamen we er al snel achter dat detachering veel beter bij mij past”, begint Seth te vertellen.

“Met detachering doe je snel veel ervaring op in verschillende functies. Eigenlijk ben je aan het jobhoppen, zonder dat het slecht staat op je cv”, zegt Seth lachend. “Ik krijg de kans om leuke projecten op te pakken en echt iets toe te voegen aan organisaties met mijn kennis. Omdat ik niet gekleurd ben en onafhankelijk in deze rol, kan ik objectief adviseren wat het beste is voor de organisatie.” Of er ook nog nadelen zitten aan detachering? Seth: “Je hebt af en toe iets meer onzekerheid, omdat je niet precies weet wat en waar je volgende opdracht gaat zijn. Daar moet je wel mee om kunnen gaan en durven te vertrouwen op Werkmandejong en jezelf. Maar dat is in mijn ogen echt het enige dat ik kan bedenken.”

De volgende stap in je carrière

De afgelopen jaren heeft Seth behoorlijk veel ervaring opgebouwd als Financial- en Business Controller. Seth: “Ik heb eerst de basis van finance geleerd. Zodat ik alles van A tot Z begrijp, en kan toepassen. Dankzij deze kennis en ervaring kan ik nu een gewaardeerd gesprekspartner zijn voor organisaties. Iemand die beslissingen overziet, risico’s benoemt en meedenkt in het optimaliseren van processen. In de toekomst wil ik mij daar nog meer op focussen.”

Hij vervolgt: “Ik wil niet even mijn ‘kunstje komen doen’ bij een organisatie en dan weer door naar de volgende klus. Nee, ik wil echt iets moois achterlaten bij de organisatie waar ik kom te werken. Waarde toevoegen, een gedegen gesprekspartner zijn en de organisatie verder helpen met een objectief en gewogen advies. Een afdeling overstijgende rol waarbij ik wat minder direct in de operatie sta. Daarom heb ik de stap gemaakt naar Finance Consultant bij Werkmandejong. Ik wil er niet alleen zijn om de business draaiende te houden, maar blijvende impact maken. En of dat dan als Business Controller, Consultant of Project Controller is maakt mij niet zoveel uit. De inhoud en impact van de functie vind ik namelijk veel belangrijker dan het label wat eraan gehangen wordt.”

case
"

“Ik wil echt iets moois achterlaten bij een organisatie. Waarde toevoegen, een gedegen gesprekspartner zijn en hen verder helpen met een objectief en gewogen advies.”

Seth Janssen, Finance Consultant – open voor een nieuwe opdracht

Professional of Consultant, wat is het verschil?

Wat maakt de rol van Finance Consultant bij Werkmandejong anders dan die van een Finance & Control Professional? Daar vertelt Fieldmanager Ruud meer over.

“Regelmatig komen we in gesprek met de opdrachtgever erachter dat het vraagstuk dat hij denkt te hebben, niet het daadwerkelijke vraagstuk is. We doorgronden de behoefte van de klant goed aan tafel. Meer dan eens komen we dan tot de conclusie dat de reden van de aanvraag komt vanwege het feit dat er al jaren met een bepaald systeem wordt gewerkt dat nodig aan vervanging toe is. Er is alleen niemand die tijd heeft om daar eens goed in te duiken. In plaats van daar iemand op in te zetten, plust men er iemand bij om het werk gedaan te krijgen”, begint Ruud te vertellen.

Hij vervolgt: “Power BI is nu bijvoorbeeld zo’n veelgehoorde behoefte in Finance. Maar als je daar echt toegevoegde waarde uit wil halen moet je data wel op orde zijn. Als daar niet over nagedacht is, kan je veel geld hebben weggegooid. Dan heb je wel een mooie BI-rapportage, maar ontbreekt de juiste data. Die vraagstukken blootleggen, daar een goede analyse over maken en dan ook zorgdragen dat de structurele verbetering doorgevoerd wordt, dáár ligt de meerwaarde van een Finance Consultant”.

Waardevolle connectie tussen Fieldmanager en Consultant

Seth vult aan: “Het leuke is dat de Fieldmanager en ik hier samen in optrekken richting de opdrachtgever. In je beginjaren is de Fieldmanager echt nog meer een coach en opleider. Nu zijn we veel meer samen een team om impact te maken bij onze opdrachtgever. En die connectie tussen de Fieldmanager en Consultant is echt heel waardevol.”

Help jij Seth aan een volgende opdracht waarin hij zijn ambities kwijt kan?

Nieuwsgierig geworden naar wat een Finance Consultant voor jou kan betekenen? Heb je een vraagstuk liggen waar je het advies van een onafhankelijke vakspecialist in kan gebruiken? Seth is per 1 mei 2024 beschikbaar voor een nieuwe uitdaging! Ook als je een vraagstuk hebt liggen waarover je graag eens (vrijblijvend) zou willen sparren met Werkmandejong denken we graag met je mee!

Benieuwd of Seth dé professional is die jouw organisatie verder helpt? Of wil je meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact op met Ruud van der Horst of Bram van der Linden.