Verhalen

Professional Jacco: “Ook mijn verre reis is een vorm van persoonlijke ontwikkeling”

Jacco Belder (27) startte na zijn studie Finance & Control bij Werkmandejong in het traineeship. Dit jaar is hij geswitcht naar de richting Process & Business. Jacco vertelt zelf over zijn ervaring en switch in richting als Professional.

Hoe ben je bij Werkmandejong terecht gekomen?

”In de zomervakantie van 2019 was ik werkzaam op de administratie bij één van de opdrachtgevers van Werkmandejong. Kimberley, Finance & Control Professional, was daar op dat moment ook werkzaam en vertelde enthousiast over Werkmandejong. Toen is het zaadje geplant. Ik wist meteen dat ik ook voor detachering wilde gaan na mijn afstuderen. In februari 2020 heb ik gesprekken gevoerd met verschillende detacheerders. Werkmandejong gaf mij het beste gevoel. Dit kwam voornamelijk door het beste vooruitzicht dat ze mij konden bieden qua persoonlijke ontwikkeling en opdrachten.”

Wat is je leukste herinnering?

”Voor mij zijn dat de feesten met overnachtingen. Zo zijn we naar Scheveningen geweest in de zomer en laatst hadden we het kerstevent in Apeldoorn. Aan de skireis naar Oostenrijk heb ik ook leuke herinneringen. Door deze evenementen blijf je je een Werkmandejonger voelen. Ondanks dat je merendeel van je tijd bij je opdrachtgever bent.”

Waar heb je je het meest in ontwikkeld?

”Op persoonlijk vlak heb ik de grootste ontwikkeling doorgemaakt. Mede dankzij de trainingen in de TOP-groep. Ik was niet de persoon die erg opviel tijdens mijn werk. En daardoor was mijn werk niet zichtbaar voor anderen. Ik heb wel geleerd om meer op de voorgrond te treden en meer van mezelf te laten zien. Daardoor komen er ook uitdagender opdrachten naar je toe. Doordat je bijvoorbeeld verbeteringen aankaart maak je de opdrachten uitdagender en creëer je kansen voor jezelf.”

Je hebt de overstap gemaakt van de richting Finance & Control naar Process & Business. Waarom?

”Het fijne aan het werken bij Werkmandejong is dat je makkelijk kan overstappen om even te proeven aan een ander vak. Ik twijfelde of dat finance het echt voor mij was. Intern ben ik een carrièretest gaan doen en daar kwam accountmanager uit als best fit. Daarom was de overstap naar Process & Business heel logisch. Zo kan ik wat sales ervaring op doen. Ik merk nu al dat het me erg goed bevalt. Ik heb mijn werkplezier weer teruggevonden. Dat komt vooral omdat deze rol erg mensgericht is en daar krijg ik veel energie van. Binnen finance lag de focus vooral op cijfers en analyses.”

Hoe zie je jouw toekomst?

”Om vergelijkingsmateriaal te hebben wil ik nog een sales opdracht doen. Dit jaar ga ik intern meedraaien met het salesteam. Om op die manier extra ervaring op te doen. Verder ga ik op korte termijn vijf weken alleen op reis naar Thailand. Dit doe ik door, tussen twee opdrachten, vijf weken vrij te nemen. Dat is het voordeel van detachering en de vrijheid die ik krijg vanuit Werkmandejong. Het lijkt me gaaf om een keer een reis te maken. En voor mij is nu het moment om dat te doen. Fijn dat ik vanuit Werkmandejong daar alle support voor krijg. Alleen op verre reis gaan is ook een manier om jezelf te ontwikkelen.”

Wat zou jij starters voor advies geven?

”Wees vooral jezelf en blijf authentiek! Ga met meerdere partijen in gesprek. Ik kan uit ervaring spreken dat je daar veel van leert. Je kan dan voor jezelf goed onderbouwen waarom je een bepaalde keuze maakt. En als je dan eenmaal een werkgever hebt gevonden; toon initiatief, laat jezelf zien en durf fouten te maken, daar leer je het meest van.”

Stem jouw carrière af op jouw persoonlijkheid en competenties

Test jouw soft skills en ontdek waar jouw kansen liggen