Nieuws

Waarom je recruitment juist nú moet uitbesteden

Wanneer je een vacature online zet, wordt er bijna niet gesolliciteerd. De arbeidsmarkt is al een tijd overspannen. Het is voor veel werkgevers lastiger dan ooit om vacatures gevuld te krijgen met de juiste mensen. Je bent niet op zoek naar de beste sollicitant, maar naar de beste collega. In dat geval is het een goed idee om samen te werken met een gespecialiseerd recruitmentbureau. Waarom dat is lees je in deze blog.

Vind latent werkzoekenden

Een bureau zet niet alleen een vacature online en wacht af, maar benadert kandidaten actief. Een bureau beschikt over de juiste middelen om de doelgroep te vinden en te benaderen. Door de jaren heen hebben we een groot netwerk van professionals om ons heen gebouwd en zijn we veel in contact met de latent werkzoekenden. 75% van onze geplaatste kandidaten was niet actief op zoek naar een baan.

Ontzorg jouw HR-afdeling

Recruitment gaat verder dan een vacature invullen. Naast het vinden van de juiste kandidaat, ontzorgt een bureau in het begeleiden van de kandidaat tot aan de contractondertekening. Zo kan HR zich focussen op zaken rondom de huidige werknemers in plaats van het werven van nieuw personeel. Wij denken mee en treden op als sparringpartner voor HR en Management.

We zien dat opdrachtgevers oude functieprofielen herschrijven en online zetten. Een goede analyse van de situatie en de rol wordt vaak vergeten, maar is cruciaal om de juiste wervingsstrategie te hanteren. We horen graag van opdrachtgevers waar zij tegenaan lopen, zodat wij met een frisse blik naar het vraagstuk kunnen kijken.

Match op persoon en cultuur

Niets is vervelender dan een medewerker die binnen een jaar de organisatie weer verlaat. Dit kan zijn omdat de functie niet goed blijkt te passen. Maar ook medewerkers die niet goed op hun plek zitten en geen match zijn met de team- of bedrijfscultuur. Zo’n bad hire kost ontzettend veel geld en tijd. Gemiddeld tussen de €45.000 en €100.000, afhankelijk van de functie. Dat heeft niet alleen te maken met salariskosten voor degene die je hebt aangenomen, maar vooral met de bijkomende kosten. Dat wil je voorkomen.

We kijken samen met de kandidaat wat bij diegene past. Hiervoor zetten we assessment tools in. Vanuit daar kunnen we goed matchen op persoon en cultuur. 85% van onze geplaatste kandidaten is na drie jaar nog steeds werkzaam bij de opdrachtgever.

Een tijdelijke interim-oplossing

Heb je geen tijd om te wachten op de juiste kandidaat en direct iemand nodig? Dan kun je een interim-oplossing overwegen. Zo voorkomen je dat je snel beslissingen moet maken. Wij zoeken aan de achterkant verder naar een vaste kandidaat.

Het werven van de juiste mensen is een vak apart, daarom hebben wij er ons vak van gemaakt. Dit zorgt ervoor dat onze Recruitment Consultants precies weten wat er speelt en wat er nodig is om de perfecte match te maken. Zowel op mens als op inhoud. Onze specialismen zijn Young Professionals, Finance & Control en Management & Directie functies.

Ben je overtuigd geraakt van de meerwaarde van het inschakelen van een recruitmentbureau en onze werkwijze? Wil je meer weten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Coen via 06-53348296 of coen@werkmandejong.nl.

Ook interessant