Verhalen

In gesprek met: Een junior HR-professional

Estrella (24) is sinds 2 jaar in dienst bij Werkmandejong. Na afronding van haar studie Food & Business wist ze nog niet precies wat ze wilde doen. Het Traineeship van Werkmandejong was voor haar de ideale kans om te ontdekken wat haar past en aanspreekt. Haar ‘ideale bestemming’ is nog niet helemaal helder, al wordt het in haar ontdekkingsreis steeds duidelijker waar haar kracht ligt en waar ze energie van krijgt. Niet voor niets koos ze ervoor om zich in het HR-vak verder te ontwikkelen. In dit interview lees je meer over haar ervaringen de afgelopen jaren en waarom het HR-vakgebied haar zo aanspreekt.

Het verhaal van Estrella staat niet op zichzelf. Na een brede hbo-studie wist ze niet goed wat ze wilde. Bij Werkmandejong kon ze in het Process & Business Traineeship ervaren welke diverse mogelijkheden er zijn in het bedrijfsleven.

Start van haar carrière

Ze begon bij Arval en deed ervaring op in schade afhandeling. Dat is het leuke aan het Traineeship, nooit gedacht dat ik zo’n soort functie zou uitoefenen. De cultuur bij Arval paste heel goed bij me en het was leerzaam om hier mijn eerste ervaring op te doen. Daarna startte ze op de klantcontactafdeling van Iddink (bekende als uitgever van de middelbare school boeken), maar kreeg ze al snel de kans om op de HR-afdeling van deze organisatie tijdelijk te versterken. Daar is het zaadje voor haar interesse in HR geplant. Met een laatste opdracht bij Europarcs rondde ze aan het einde van het jaar 2023 haar Traineeship af.
Naast de afwisseling in functies, ontdekte ze ook meer over haar persoonlijkheid en eigenschappen in het TOP (Talent Ontwikkel Programma) traject.

En nu?

Al deze ervaringen hebben haar het inzicht gegeven dat het HR-vakgebied haar interesseert, daar wil ze nu echt specifiekere ervaring in gaan opdoen. Estrella is een verbinder, ze maakt makkelijk contact met mensen en kan zich goed inleven in anderen. Eigenschappen die goed van pas komen in het HR vak. Verder is ze zeer proactief en stapt ze makkelijk op mensen af in een organisatie. Deze vaardigheden én haar intrinsieke motivatie om hard te willen werken om haar ambities te verwezenlijken zorgen ervoor dat ze deze kans nu krijgt om zich verder te ontwikkelen tot HR Professional. Inmiddels heeft ze bij Specsavers een uitdagende opdracht om haar HR-ervaring verder te verdiepen.

Belangrijkste lessen

Wat zijn de belangrijkste lessen voor Estrella in de afgelopen 2 jaar geweest? Geef niet te snel op en heb het geduld om ook te ervaren wat minder leuk is en hoe je daarmee kan omgaan vertelde ze. Ik begon met twee opdrachten die me inhoudelijk niet direct enorm veel energie gaven. Toch leer je er veel van. Ook maakt het je duidelijk welke aspecten je wel leuk vindt en wat vooral niet. Verder moet je niet verwachten dat je gelijk stappen kan maken naar hoge posities. Begin juist iets ‘onder je niveau’ om ervaring op te doen, te leren werken met collega’s en jezelf te leren kennen. Dat is een veel stevigere basis om jezelf door te ontwikkelen. Als je maar bereid blijft in jezelf te investeren en hard genoeg doorwerkt bereik je echt wel wat je wilt!

Toekomstbeeld

Is dit dan hét vak waar ze de rest van haar leven in actief wil blijven? Estrella sluit het niet uit, maar pint zich er ook zeker niet op vast! Voorlopig heb ik het nog erg naar mijn zin bij Werkmandejong en voel ik het vertrouwen om dit te mogen ontdekken. Eén ding is zeker; mijn ontdekkingsreis is nog niet ten einde!

Ook interessant