Verhalen

In gesprek met: Een medior HR-professional

Anouk (25) is sinds 2022 werkzaam binnen Werkmandejong. Na het afronden van haar studie maakte ze de keuze om via detachering uit te zoeken binnen welk werkveld ze het beste tot haar recht komt.

Start van haar carrière

Na het afronden van haar studie Human Resource Management (HRM) wist Anouk nog niet goed wat ze wilde. “Ik wist nog niet precies waar mijn interesse lag binnen het HR-vakgebied, daarom was ik bewust op zoek naar een Traineeship. Op deze manier kan ik binnen verschillende bedrijven kijken wat ik leuk vind”. Ze oriënteerde bij een aantal verschillende bedrijven, welke Traineeships aanboden, en koos uiteindelijk voor Werkmandejong. “Voor mij viel Werkmandejong op door de persoonlijke aanpak, ik had het gevoel dat ze echt oog hadden voor wie ik ben”.

HR-wereld ontdekken

Voordat Anouk een opdracht in het HR-vakgebied ging doen, deed ze bewust een uitstapje naar een ander vakgebied. Ze werd geplaatst op een functie welke meer in de finance hoek lag. Deze situatie was perfect voor Anouk: “Dat is het leuke aan de detachering, het gaf mij de vrijheid eerst iets totaal anders te ontdekken. Ik kwam er wel achter dat deze rol minder passend was bij mij en besloot samen met mijn fieldmanager de tweede opdracht binnen het HR-vakgebied te zoeken”. 

Bij deze tweede opdracht kwam Anouk terecht bij Fudura als HR medewerker. Ze heeft het bij Fudura erg naar haar zin en heeft de kans gekregen om door te groeien naar een functie als junior HR-adviseur. “De HR-afdeling groeit hard, hierdoor liggen er veel kansen binnen de organisatie. Ik zit nu in de omschakeling van HR-medewerker naar junior HR-adviseur, dus dat is een leuke uitdaging. Ik krijg veel vertrouwen en mag daarmee veel dingen voor de eerste keer zelfstandig oppakken. Inmiddels schakel ik meer met teamleiders dan met medewerkers. Hen adviseer ik op diverse HR onderwerpen.”

De rol van het Traineeship

Ook het Traineeship en de persoonlijke begeleiding draagt bij aan de ontwikkeling van Anouk. Ze leert veel over zichzelf: “Ik wist niet waar ik moest beginnen en zocht een coach die me kon begeleiden in mijn eerste baan. Dit wilde ik niet in mijn eentje uitvinden. Hierin is de meerwaarde van een fieldmanager groot. Daarnaast heb ik door vooral te doen op mijn opdrachten geleerd wat mijn waarde is én dat ik heel hard kan groeien. Hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen bij het ingaan van een project of opdracht en dat zorgt weer voor mooie kansen”

case
"

“Doordat het HR-werkveld zo breed is blijf ik me snel ontwikkelen. Er zijn steeds weer nieuwe kansen die ik kan pakken. Daardoor blijft de uitdaging groot!”

Anouk van der Linden

Toekomst binnen het werkveld

Anouk ziet voor de komende jaren haar toekomst zeker nog in het HR vakgebied liggen.  “Doordat het HR-werkveld zo breed is blijf ik me snel ontwikkelen. Er zijn steeds weer nieuwe kansen die ik kan pakken. Daardoor blijft de uitdaging groot!  

Tip aan starters

Voor nieuwkomers die zich begeven op de arbeidsmarkt deelt ze haar eigen waardevolle inzichten: “Het werkveld is heel breed, leg jezelf vooral geen druk op dat je gelijk de perfecte baan moet vinden. Als je nog niet weet wat je wilt ben je zeker niet de enige. Die droombaan vind je dan waarschijnlijk ook niet gelijk. Als je dit herkent zou mijn advies zijn om ergens te gaan werken waar je de ruimte krijgt om te ontdekken wat je wel en niet leuk vindt. Kijk vooral naar welke organisatie oog voor jou heeft en in je wilt investeren. Als je het mij vraagt kan je daar het beste je zoektocht starten.

Ook interessant