In gesprek met Lisa BrouwerIn gesprek met Lisa Brouwer
Verhalen

In gesprek met: Process & Business Professional Lisa Brouwer

“Ik heb een brede opleiding gedaan en wist niet precies wat ik wilde. Nu wel.”

Lisa Brouwer (25), heeft Bedrijfskunde en Agrifoodbusiness gestudeerd voordat ze bij Werkmandejong aan haar Traineeship begon. Die studiekeuze was zo snel nog niet gemaakt. Want waar kies je nou eigenlijk voor? Haar ambities liepen uiteen van dierenarts tot een carrière bij defensie. Uiteindelijk liep het dus iets anders: “Ik wist nog niet precies wat ik wilde dus koos voor een opleiding die lekker breed was. Daarnaast koos ik voor de link met Agrifood, aangezien daar mijn interesse lag. Tijdens de opleiding kwam ik erachter dat deze branche niet helemaal aansloot bij wat ik wilde in het werkende leven. Dus moest ik opnieuw opzoek.  

Ontdekken met je poten in de klei

De focus en interesse kwam meer op bedrijfskunde te liggen. Met dit in haar achterhoofd ging Lisa op zoek naar een organisatie waar ze dit verder in de praktijk kon brengen. “Tijdens mijn zoektocht had ik nog geen hele specifieke wens. Ik wilde graag binnen verschillende bedrijven aan de slag waar ik kon helpen of ondersteunen bij werkzaamheden. Daarnaast zocht ik een bedrijf waar ik met plezier naartoe kon gaan, een goede werk-prive balans had en het liefst een beetje nuchtere cultuur.” Na veel zoeken kwam ik op de website van Werkmandejong terecht en deed daar de cultuurcheck. Serieus maar met een dikke knipoog, dat maakte me meteen enthousiast. Na diverse gesprekken werd me ook duidelijk dat ik hier de kans zou krijgen om te ontdekken wat ik leuk vind: “Werkmandejong wilde me écht graag helpen met mijn zoektocht. Ik kon beginnen met mijn poten in de klei en verschillende dingen proberen. Daarnaast was ik zelf verantwoordelijk voor mijn groei, iets wat binnen Werkmandejong aangemoedigd wordt. Dit sprak mij gelijk aan.” 

In de praktijk kwam dit ook allemaal aan de orde te komen. Binnen het traineeship kwamen er veel verschillende werkzaamheden voorbij bij uiteenlopende organisaties. Met opdrachten bij ACV en Mediq kwam er genoeg uitdaging langs: “Bij ACV begon ik op een functie commercieel medewerker binnendienst. Hier had ik veel contact met klanten, stelde ik offertes op en was ik bezig met klachtafhandeling. Hierna ging ik naar Mediq als sales support specialist waar ik vooral veel projecten oppakte en bezig was met processen. Van tevoren dacht ik dat dit helemaal mijn ding zou zijn, maar ik kwam er achter dat ik dat echt niks vond.” Hierna kwam Lisa op haar huidige opdracht bij CROW terecht. Hier begon ze als Medewerker Cursus Administratie, groeide door naar de rol van Coördinator en is nu Teamleider Cursus Administratie & Klantenservice. Hier ontdekte ze dat ze het leuk vindt om met mensen te werken en in hun kracht te zetten.   

Nieuwe inzichten in krachten en valkuilen

Qua persoonlijk ontwikkeling heeft Lisa veel geleerd binnen Werkmandejong: “Tijdens de trainingsdagen ontdekte ik dat ik extraverter ben dan ik dacht en vaak aan het woord was. Hier werd ik door de trainer op gewezen, wat niet altijd even leuk is. Hierdoor heb ik wel geleerd dat ik soms iets vaker mijn mond moet houden. Dit helpt mij heel erg in de rol als teamleider, omdat ik geleerd heb beter naar mensen te luisteren. In de rol als teamleider kwam ik er ook achter dat ik een stuk chaotischer ben dan ik dacht. Gelukkig kon ik veel handvaten inzetten die mij tijdens het traineeship geleerd zijn. Kortgezegd leer je tijdens je traineeship je krachten en valkuilen kennen en leer je goed hoe je hier mee omgaat” 

Spiegel

Ook aan de persoonlijke begeleiding tijdens het traineeship heeft Lisa veel gehad. Haar Fieldmanager wist haar goed een spiegel voor te houden. Lisa vertelt dat ze soms mensen onbewust op afstand houdt en een masker op kan zetten, maar daar werd door haar Fieldmanager al snel doorheen geprikt. “Ik werd begeleid op een manier die bij mij past. Bijsturen waar ik dat nodig had, keihard door mijn masker heen prikken en soms een confronteerde spiegel voor houden.  

 Nu de basis gelegd is, en de richting steeds concreter wordt, is het vizier nog meer op de toekomst gericht: “Het kan nog meerdere kanten op, maar het is al wel veel meer duidelijk wat ik wil. Ik wil graag binnen een commercieel bedrijf werken waar ik ook met mensen kan werken. Een functie als accountmanager past denk ik heel goed bij me. Misschien word ik wel de volgende Fieldmanager binnen Werkmandejong, wie weet 😉  

Ook interessant