Loopbaanbegeleiding

Vraag je je af in welke richting je je loopbaan voort wilt zetten? Een training loopbaanbegeleiding helpt je hierbij. De aanleidingen kunnen divers zijn: een outplacementbudget vanuit een reorganisatie bij je huidige werkgever, boventalligheid, of een langgekoesterde carrière switch. Het belangrijkste is dat je op een punt bent gekomen waarbij je fundamenteel stil staat bij je loopbaan. Je wilt op onderzoek uit gaan en de regie houden over je eigen carrière. Wat wordt voor jou de volgende stap? Deze loopbaanbegeleiding helpt je om tot bewuste keuzes te komen, voor nu en de nabije toekomst.

 

Werkwijze

Loopbaanbegeleiding van Werkmandejong heeft als doel om zoveel mogelijk inzicht te geven in je talenten (capaciteiten, motivatoren en drijfveren). Tevens zal bepaald worden in welke functies en branches, deze talenten het best tot hun recht komen. Vervolgens zullen er hulpmiddelen aangereikt worden om een geschikte nieuwe uitdaging te vinden. Aansluitend zal er getraind worden hoe je jezelf zichtbaar maakt voor je toekomstige werkgever en dus ook gevonden wordt.

Het eindresultaat van het programma is een loopbaanvisie die je inzicht geeft in je talenten (manifeste) en de nog te ontwikkelen talenten (latente). Daarnaast helpt het traject bij het inzichtelijk maken in welke branches en functies deze talenten het best tot hun recht komen en waar de slagingskans (lees: kansen in de markt) het grootst zijn op dit moment. Tevens helpen we je om jezelf op een professionele manier te profileren en passende kansen op de arbeidsmarkt te vinden.

Programma

Het loopbaanprogramma bestaat uit de volgende contactmomenten:

Vaststellen van de gezamenlijke situatieschets. Dit is op basis van een intake met de medewerker en (indien van toepassing) de opdrachtgever.
Indien van toepassing: Gesprek om ruimte te geven voor de emotionele verwerking van ontslag of uitstroom.
Zelfverkenning. Door middel van interviews en inzet van diverse instrumenten wordt er een persoonlijke en beroepsmatige profielschets opgesteld inclusief jouw persoonlijke USP’s (Unique Selling Points).

Tijdens de contactmomenten worden verschillende instrumenten ingezet om tot een juiste profielschets te komen. Afhankelijk van de situatie en de persoon zijn er de volgende mogelijkheden:

 • MBTI profielvaststelling;
 • Drijfveren gesprek;
 • Interviewtechnieken;
 • Coachtechnieken.

Vaststelling loopbaanvisie en actieplan:

 • Arbeidsmarktverkenning;
 • Haalbaarheidsanalyse wensen en mogelijkheden in de markt;
 • Opstellen CV en motivatie;
 • Training vacature platformen en social media (LinkedIn) profilering;
 • Masterclass Solliciteren incl. mogelijke video interactie;
 • Gespreks- en interviewtraining;
 • Advisering en begeleidingen bij arbeidsvoorwaarden.

Investering

Het programma zal bestaan uit intensieve begeleiding voor een periode van 3, 6 of 9 maanden afhankelijk van je wensen en doelen. De begeleiding bestaat uit individuele contactmomenten met een begeleider van Werkmandejong. Dit wordt naar wens en behoefte aangevuld met individuele en/of groepstrainingen.

De investering voor het volledige outplacementprogramma bedraagt € 5.125,00

Er zijn tevens mogelijkheden voor andere budgetten of vraagstukken. Ook als loopbaanbegeleiding niet door je werkgever wordt aangeboden, denken we graag met je mee over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Informatie aanvragen

Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close