Verhalen

Professional Jonathan aan het woord: “De afwisseling tussen mijn opdrachten en deeltijd master is heel leuk gebleken”

Jonathan (22) nam in 2022 een weloverwogen beslissing om na het behalen van zijn bachelor Bedrijfskunde het werkende leven te combineren met een deeltijd masteropleiding Controlling. We gingen met hem in gesprek over hoe dit hem bevalt en welke stappen hij binnen het traineeship Finance & Control heeft gemaakt.

De start bij Werkmandejong

Na gesprekken met de corporate recruiter besloot hij de sprong te wagen: ‘’Ik had al gesprekken lopen bij twee andere detacheerders die allemaal hun eigen variant van een traineeship, training en ontwikkelingsprogramma hadden. Maar bij Werkmandejong voelde ik me begrepen. Tijdens de gesprekken werd er echt ingezoomd op wat ik persoonlijk wilde. Dat sprak me enorm aan.’’

Werken combineren met studeren

Met een achtergrond in zowel hbo Bedrijfseconomie als Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit, heeft Jonathan al een stevige basis gelegd. ’’Tijdens mijn bachelor heb ik parttime bij een administratiekantoor gewerkt om praktijkervaring op te doen. Na mijn bachelor besloot ik bewust om te gaan werken en tegelijkertijd een deeltijd master te volgen. Op de universiteit werd de link naar de praktijk niet echt gelegd. Bij Werkmandejong kreeg ik alle ondersteuning die ik nodig had om mijn deeltijd master Controlling te volgen. Ik koos voor Nyenrode omdat het goed te combineren was met werk. De studieduur is iets langer, maar de wekelijkse studielast is beter behapbaar.’’

case
"

“Het is helemaal oké als je na je studie overweldigd bent door alles wat op je afkomt.”

Jonathan Brandsen – Finance Professional bij Werkmandejong

Deeltijd studeren was de juiste keuze

Het traineeship biedt hem de gelegenheid om zowel theoretische kennis op te doen als praktijkervaring op te bouwen, vervolgt hij: ‘’In het begin waren mijn opdrachten binnen het traineeship voornamelijk uitvoerend. Dat was wel even wat anders dan de hele week wetenschappelijke literatuur lezen. De afwisseling tussen mijn operationele opdrachten en studie is heel leuk gebleken. Tijdens de colleges wordt er een koppeling gemaakt naar de praktijk. De academische vakken, waarin ik controlling en managementtheorieën bestudeer, kan ik in de toekomst goed gebruiken als ik in een managementpositie zit.’’

Zijn huidige rol als assistent-controller

Momenteel is hij werkzaam als assistent-controller bij Only Creative Entrepreneurs, waar hij een dashboard heeft ontwikkeld voor de urenregistratie. Een project dat hem op het lijf geschreven is: ‘’Ik krijg veel energie van het opzetten van nieuwe dingen en hier heb ik alle vrijheid gekregen. Ik kijk van nature meer naar het grotere geheel in plaats van naar details. Ik raak niet snel gestrest en denk graag in mogelijkheden, wat handig is in deze rol. Wekelijks bespreek ik het dashboard met de managers, zodat zij meer inzicht krijgen in de declarabele uren. Het is interessant om te zien hoe elke manager op verschillende manieren reageert op zulke cijfers.’’

De toekomst van Jonathan

Met zijn oog op de toekomst heeft hij een duidelijk doel voor ogen: werken in business controlling. ’’Door mijn achtergrond in Bedrijfskunde en Bedrijfseconomie ben ik van nature meer geïnteresseerd in business control dan in financial control. Ik vind het leuk om met mensen te werken. Dus als ik mensen kan helpen met het dashboard dat ik heb gemaakt, maakt me dat echt blij. Het lijkt me geweldig om datastromen te structureren en te gebruiken voor financiële verslaglegging.’’

Tip aan de starters

Voor starters die de arbeidsmarkt opgaan, heeft hij een waardevol advies: ‘’Het is helemaal oké als je overweldigd bent door alles wat op je afkomt. Waarschijnlijk staat je hele LinkedIn vol met verhalen en aanbiedingen van recruiters. Het is al moeilijk genoeg om te beslissen wat je precies wilt. Probeer te herkennen welke organisatie ook op persoonlijk vlak interesse in jou toont en ga met hen in gesprek. Laat je niet alleen leiden door verhalen over hogere salarissen of meer doorgroeimogelijkheden. Luister goed naar je gevoel en begin gewoon met wat je echt leuk vindt.’’

Ook interessant