Verhalen

Uit de praktijk: van junior financial naar (business) controller

Een korte introductie: Rik van de Lagemaat, woonachtig in Tiel en sinds het afronden van zijn studie Accountancy in 2018 al Werkmandejong collega in hart en nieren.

Wat was destijds je reden om voor Werkmandejong te kiezen?

Ik wist destijds nog niet zo goed wat ik wilde. Ik had namelijk Accountancy gestudeerd maar mijn stages vond ik inhoudelijk nog wat tegenvallen. Toen ben ik in contact gekomen met meerdere detacheringsbureaus waarbij ik met Werkmandejong de beste klik had door de sterke persoonlijke benadering.

Hoe is jouw proces verlopen van junior financial naar Controller?

Ondanks dat ik vanuit mijn stages wat twijfelde of mijn ambities echt in het finance vak zouden liggen, kwam ik er al snel achter dat finance goed bij mij paste en ben ik bij de basis begonnen. In mijn eerste functies ben ik me veel bezig gaan houden met het opstellen van rapportages en het schoonhouden van de balans. Vanuit nieuwsgierigheid heb ik tussendoor toch nog een uitstapje naar een ander vakgebied gemaakt, als CDD Analist in de financiële dienstverlening. Dit bleek voor mij uiteindelijk de bevestiging te zijn dat ik binnen het finance vak toch echt helemaal op mijn plek ben. Vanuit hier ben ik me steeds verder gaan ontwikkelen in diverse financiële functies en uiteindelijk in een mooie opdracht als Controller bij Riedel aan de slag gegaan.

Waar heb jij je de afgelopen jaren het meest in ontwikkeld?

Inhoudelijk heb ik me het meest ontwikkeld op het gebied van PowerBi en het voeren van een boekhouding. Als persoon ben ik vooral veel zelfverzekerder geworden. Dat komt ook gelijk tot uiting in mijn werk. Want waar ik vroeger nog weleens terughoudend kon zijn, durf ik nu veel makkelijker kritische vragen te stellen. Dat is ook nodig in mijn functie als Controller, dit is een ontwikkeling waar ik erg blij mee ben.

Wat wordt voor jou de volgende stap in je ontwikkeling?

Richting de toekomst wil ik in eerste instantie mijn inhoudelijke kennis en ervaring verder verdiepen richting business control. Daarnaast zou ik mijn communicatieve vaardigheden verder willen versterken, met een focus op het presenteren op managementniveau.

Ook interessant